נמל יפו המוכר כיום כאתר תיירות ופנאי פופולרי, שימש בעבר לנמל המסחר העיקרי של מדינת ישראל. בשנים האחרונות איזור הנמל בפרט ויפו בכלל, חווה פריחה נדל"נית מסחררת, עם מתחם נגה המחודש, גבעת אנדורמדה היוקרתית ושכונת עג'מי עתירת בנייני הבוטיק והווילות האורבניות
יפו התנהלה כעיר עצמאית במשך אלפי שנים ובשנת 1949 התאחדה עם תל אביב שהוקמה בסמוך אליה. יפו היא אחת הערים העתיקות בארץ, ומוזכרת הן בתנ"ך והן בברית החדשה. בעבר נמל יפו נחשב לנמל הראשי של ארץ ישראל אולם אחרי מלחמת העצמאות וכיבושה של העיר הוא ירד מגדולתו. בהתאם גם אוכלוסיית העיר השתנתה. בשנות החמישים גם הרחובות ביפו קיבלו שמות, כיוון שעד אז זכו למספרים בלבד.
זוהי יפו
באמצע שנות השישים, עם פתיחתו של נמל אשדוד, חדל נמל יפו לשמש כנמל מסחר והפך לנמל דייגים ולאזור בילוי, בדומה לנמל תל אביב. עיריית תל אביב השקיעה ממון רב בשיקום מתחם יפו העתיקה והאזור הסמוך לכיכר השעון, עד שאלה הפכו למרכזי תיירות ותרבות פעילים ופופולאריים, המושכים אליהם תיירים ומבקרים מהארץ ומחו"ל. ביפו גם חיי תרבות ואמנות עשירים בזכות הגלריות הרבות הפרושות לאורך רחובותיה הצרים של יפו העתיקה והתיאטרונים הוותיקים שפועלים בה – תיאטרון "גשר", "הסמטה" והתיאטרון היהודי-ערבי, בית "מיומנה", פסטיבל "לילות יפו" ועוד.
יפו - שילוב של תרבות ונדל"ן
עוד אתרי תרבות היסטוריים בולטים ביפו הם קולנוע אלהמברה בשדרות ירושלים, אשר נחשב רחובה הראשי של יפו ומשמש כיום כבית לתנועת הסיינטולוגיה. קולנוע פארוק שנמצא בסמוך אליו נהרס כמעט כליל וכיום עומד על חצי משטחו בניין מגורים יוקרתי. במקום קולנוע נגה המיתולוגי, שנמצא גם הוא בשדרות ירושלים, עומד כיום אולם נגה המשמש כאולם הבית של תיאטרון גשר וממולו, במבנה ששימש בעבר את קולנוע "צליל" (בעבר – קולנוע "ראשיד") עומד מועדון התיאטרון שמשמש למופעים ואירועים. עוד נזכיר את מועדון הלילה היווני "אריאנה" שהיה אבן דרך במוזיקה הים-תיכונית בישראל ובו הופיע לראשונה אריס סאן האגדי.
ואיך אפשר כתבה בלי יפו בלי להזכיר את איצטדיון בלומפילד? איצטדיון הכדורגל של קבוצות ליגת העל של תל אביב – יפו שנחנך בשנות החמישים ומשמש מגרש הבית של קבוצת "הפועל תל אביב".
כיום גרים ביפו יהודים לצד ערבים, בשכונות מגוונות, עתיקות וחדשות, השוכנות זו לצד זו: יפו העתיקה, יפו ג', יפו ד', גבעת עלייה, עג'מי, מנשייה, המושבה האמריקאית-גרמנית, צהלון, גבעת הרצל, גבעת אנדרומדה ותל כביר .
בהתאם להתפתחותה של יפו, והקרבה שלה לים, החלו להיבנות בשנים האחרונות מתחמי מגורים יוקרתיים ביפו, אשר מושכים אליהם הן תושבי חוץ והן תושבים מקומיים ומשפרי דיור.
השכונות הפופולריות כיום ביפו הם: מתחם שוק הפשפשים שנבנים בו פרוייקטים במבנים לשימור, אשר נושאים אופי עותומאני-יפואי וזוכים לביקוש בקרב זוגות צעירים ותושבי חוץ.
מתחם עג'מי - שבו מצויים הבתים האותנטיים, הווילות ההיסטורית רחבות הידיים ועתירות האבן.
מתחם נגה - שבו מבני באוהאוס מקוריים שעברו שחזור ושימור.
מתחם המושבה האמריקאית - שבו מספר קטן של פרוייקטים, בנייני בוטיק קטנים, מקוריים ואיכותיים.